2019-05-03
今日食咗間超有驚喜嘅樓上cafe 驚喜在啲野飲好靚 嘢食好味 比起好多好貴嘅西餐廳質素高幾班位置雖然比較隔涉 我係經朋友口中得知呢間cafe 估唔到一上到去幾乎座無虛席牆上掛滿許多乾花 閃燈 以木調為主 感覺休閒舒適Dinner set for 2 $488小食可以揀一款主食可以揀兩款甜品可以揀一款 仲包2杯野飲㖭日式魷魚圈(小食) 即叫即炸架 熱辣辣 外層脆卜卜 脆漿夠薄夠鬆化 魷魚圈一啲都唔韌 一咬就開 點少少沙律醬已經好好味草飼350日和牛肉眼扒(主食) 這一道主食超有驚喜 先說說賣相 有構圖㗎 擺放得非常精緻 顏色夠繽紛 醬汁有拉花 賣相相當有高級餐廳水準 食完之後發現味道 比起好多高級餐廳更優勝 牛肉眼扒厚薄均稱 入口依然有咬口 肉質 又淋又滑 而且勁juicy日式挪威三文魚扒(主食) 要做出好食嘅三文魚扒相當困難 要拿捏三文魚扒嘅生熟程度非常困難 太熟肉質會好鞋 估唔到這裏做得相當出色 切開三文魚扒中間依然是半啫喱狀 又滑又香魚油味道 仲要一啲都唔腥雪糕朱古力 顏色好靚由淺到深 上面嘅忌廉好滑好軟熟 朱古力味夠香又濃 不錯不錯這是散叫單點的餐單 包括小食,炸物輕食, 意大利
牆上掛滿許多乾花 閃燈 以木調為主 感覺休閒舒適
Dinner set for 2 $488
小食可以揀一款
主食可以揀兩款
甜品可以揀一款
仲包2杯野飲㖭
這是散叫單點的餐單 包括小食,炸物輕食, 意大利,粉意大利飯,沙律……等等
柚香蜜糖雞翼$62 帶有陣陣的柚子香味 感覺好清新 雞翼開邊方便又易吃 炸過嘅雞翼依然保持肉汁