2010-12-27
如題。今日黎呢度BBQ,我地一行9人,只係要左一個爐,因為每個爐開爐費要30蚊,唔知點解要俾,我黎燒野食,你緊係要俾爐我啦,遲D可能酒樓都會學呢招,打邊爐要收「開爐費」。野食係OK的,基本上應有盡有,但係無D較好既食材,例如蝦或者魚,我上次去西鐵樂園就有。不過環境真係好唔掂,首先係逼,我唔明點解D爐可以咁近,爐與爐之間真係伸隻手過去都燒到,所以坐得好唔舒服。另外放低野既空間亦好少,得一張枱仔,我地放低D袋已經無位放食物。我仲見到有一部分位置竟然有帆布蓋頂,我覺得同燒炭自殺無咩分別,D熱氣全部聚埋一齊。最厲害係見到好多人打牌,真係能屈能伸既表現。其次係走廊完全無位行,因為實在D爐太近,所以大家都自動散開,佔據左走廊既地方,結果當然係走廊形同虛設,要出入極度困難。再者係果度地方都算大,我地編左去一個好遠既地方,每次攞野食要行好遠,大大減低去攞既意欲,當然係食得好不爽。最後一句,我覺得賺錢唔係一定要賺盡,好似佢咁好生意,我就唔會有下次,仲會上黎寫食評,希望大家去之前可以考慮清楚,實在有好多好多比佢好既選擇。仲有一樣,我地人頭費係108位,真係史上最貴。
仲有一樣,我地人頭費係108位,真係史上最貴。