近期疫情放緩,多左少少出街食飯!黎到呢間食海鮮蒸氣火鍋,一坐底就會幫你用蒸氣消毒碗碟,咁就可以更加安心了!😊之後店員會好細心介紹番啲海鮮套餐,可以根據個人喜好揀番😊佢仲話老闆係做海鮮批發,可以用較相宜嘅價錢食到野生海鮮!我地今次揀左$398套餐,包括左9款時令野生海鮮架!最正係有兩款蟹同龍蝦😍..揀好套餐後就會送上粥底呢道係5款海鮮~即叫即劏,好生猛,仲有專人幫你逐樣續約海鮮蒸,計啱晒時間唔驚蒸得老得制🤩👉🏻越南大虎蝦肉質鮮甜彈牙,同平時街市買到嘅特別唔同👉🏻日本大元貝雖然唔係好大粒,不過非常鮮甜👉🏻台灣九孔鮑魚慢慢細嚼,非常彈牙又有鮑魚味,完全唔韌!好戲在後頭,終於到蟹喇🤩👉🏻饅頭蟹平時係深海嘅饅頭蟹,一年得一個月先食到,比較少有,外殼比較硬,肉質真係幾鮮甜✌🏻👉🏻澳洲青年龍蝦新鮮龍蝦唔難食到、但第一次食咁彈牙嘅龍蝦🤩肉質又飽滿,非常好食 😋👉🏻罕有大黃奄蟹最驚艷嘅一款海鮮!非常肥美,好似脫緊殼,剝開啲外殼入面有增軟殼,蟹肉鮮甜又飽滿,重點係啲蟹膏就黎滿瀉、入口甘香濃郁成個口腔都充滿蟹膏味👉🏻粥底由蒸海鮮嘅蒸氣黎煲,鮮美無比!👉🏻椰汁甜品作結尾非常滿足嘅一餐🤩
揀好套餐後就會送上粥底

👉🏻越南大虎蝦
肉質鮮甜彈牙
,同平時街市買到嘅特別唔同

👉🏻日本大元貝
雖然唔係好大粒,不過非常鮮甜

👉🏻台灣九孔鮑魚
慢慢細嚼,非常彈牙又有鮑魚味,完全唔韌!

好戲在後頭,終於到蟹喇🤩
👉🏻饅頭蟹

👉🏻澳洲青年龍蝦

👉🏻罕有大黃奄蟹

👉🏻粥底由蒸海鮮嘅蒸氣黎煲,鮮美無比!

👉🏻椰汁甜品作結尾非常滿足嘅一餐🤩