2019-09-15
睇完戲和朋友係附近諗住食d野返歸,朋友search痘尼間個名好得意既串燒店,呢間小店價錢唔算貴但都幾有水準,食物即叫即做既,不錯。原來餐廳做緊9:30pm後$88優惠享用兩杯生啤,串燒+啤啤組合,酒鬼唔好錯過了。兩個女生唔算好餓,叫左幾款串燒傾下心事又一晚了,番工太大壓力了,三五知己傾訴下都係必須既!🔸麻吉燒麻吉燒幾特別真係第一次食,外表脆脆內面口感煙煙韌韌,孜然粉好香又咸咸地,味邊不錯呢!🔸燒墨汁墨魚丸圓碌碌黑紋紋既,外表就嚇左一跳,不過原來都幾香同彈牙的,幾好食!🔸原條鰻魚鰻魚燒得皮很酥脆,亦帶點魚油香好野味😋鰻魚肥美,又入味香噴噴!鰻魚粉既我大愛呢!🔸蒜茸燒廣島蠔蠔是大大隻,蒜茸夠多香口野味又新鮮👍🏻🔸秋刀魚秋刀魚用鹽黎燒,好香仲帶埋魚的鮮味出黎,好好食,個人最愛吃秋刀魚呢。🔸蜜糖焗雞翼雞翼面層焗得又香又脆,蜜糖甜甜,雞翼入面釀著熱騰騰芝士蓉,野味又香口,芝士迷一定要吃喔。🔸西班牙黑毛豬昝月少見燒物有黑毛豬,開頭還擔心會好韌,原來好有驚喜的!燒得剛剛好,肉質腍身加左黑椒吊出了豬的肉香味,贊!🔸綿花糖多士女生當然要吃一點甜,點了這個甜品,多士燒得脆口綿花糖甜甜的半熔掉了加埋朱古力䊢
🔸麻吉燒
🔸燒墨汁墨魚丸
🔸原條鰻魚
鰻魚燒得皮很酥脆,亦帶點魚油香好野味😋
鰻魚肥美,又入味香噴噴!鰻魚粉既我大愛呢!
🔸蒜茸燒廣島蠔
蠔是大大隻,蒜茸夠多香口野味又新鮮👍🏻
🔸秋刀魚
🔸蜜糖焗雞翼
🔸西班牙黑毛豬
🔸綿花糖多士
女生當然要吃一點甜,點了這個甜品,多士燒得脆口綿花糖甜甜的半熔掉了加埋朱古力䊢,好好食又香甜😋😋