要係香港食到一粒出色既章魚小丸子,的確唔容易。平既,通常既面粉又厚又無乜料係入面,好食既通常都係貴或者要特登去餐廳食。係葵芳食小丸子既小店亦唔多,今次光顧左章魚無雙,食左兩隻味都好唔錯喎!小丸子份量有分6粒或8粒,口味亦可以揀單款或雙拼,不過雙拼就要另外加多2蚊。口味既選擇大約都有十幾款,我就揀左明太子同蟹籽。星期日黎都幾多人黎食,所以落完單都要等佢整,由於店外附近無乜位比人企係到等,廢事阻住人,就走左去買杯野飲品先再返黎,十分鐘後返黎就有得拎啦,不過我地碟小丸子出經等左我地一陣,凍左少少。 講返小丸子,賣相睇落己經好吸引, 好多料呀!明太子醬佈滿每粒小丸子,蟹籽分兩色,同樣亦好多,仲有木魚係面添!小丸子都幾大粒,面粉唔厚,舊面團唔會"張住個口",而且每一粒入面都食到章魚添!

明太子+蟹籽雙拼

2019-04-28
10 分钟 (外卖自取)
明太子+蟹籽雙拼