2021-08-30
Avocado Toast $88唔止得個樣,用左好多種唔同嘅顏色嘅蔬果,仲好好食!酸種麵包好多時都會整得太韌,呢個係比較軟熟,但酸味略重。除左色、香外,味道都好好。可以見到牛油果除左蓉,仲有一舊舊牛油果食下,最 appreciate 同 surprise 係佢地落左好幾款唔同嘅果仁同香料,尤以小茴香帶出牛油果多士嘅清新同惹味,帶有少少辛口嘅感覺,讚 👍嫌太齋仲可加錢加隻蛋添架!咖啡係當日客席咖啡師沖煮,連豆都係自己帶黎,故然好飲 ♡♡,但由於之後日常未必飲得返,有待日後有機會再黎試日常表現(又有 mood 寫咖啡的話)先再寫呢度嘅咖啡啦。(寫啡要好 detailed ,又要邊飲邊 jot notes,肥妹表示懶懶)不過聽講呢度不時會邀請其他咖啡師黎客席下,詳情可以留意返 ig 啊!@coffeedhk @c.dou.cafe
嫌太齋仲可加錢加隻蛋添架!
Avocado Toast
Avocado Toast