2009-07-03
我地一行八人來到九龍城竹園食海鮮, 我地6時多已到達, 被安排坐在一樓, 檯間的位置頗迫, 衛生程度亦欠佳, 我地叫餸要落樓下鋪頭門口同d人講, 我地叫左一個八位用的生猛海鮮特價套餐($1,188), 不過落單果位人兄, 會不停遊說加錢轉呢樣轉果樣, 都幾煩擾清蒸游水海上鮮: 果日係清蒸2條中型紅鮋, 肉質一般, 無咩特別, 不過落單亞叔不停遊說加錢轉石斑紅燒頂鴒或豉汁蒸帶子: 我地加左$40轉一隻炸子雞, 但炸得唔好, 肉質唔滑之餘又有血水, 唔好食薑蔥焗蟹: 炒得香口, 薑蔥味濃, 但d蟹肉唔多, 應該係比較細隻的蟹, 有d蟹肉仲要係'梅'生熟蒜茸蒸元貝:無咩特別清蒸生猛鮑魚: 雖然有好多隻, 但蒸的時間太耐, 鮑魚又細隻, 完全唔夠水準干煎豉油王生蝦:用上中蝦, 雖然同鮑魚一樣有好多隻, 又多又細隻, 有濃濃的豉油味, 不錯不錯上湯焗龍蝦: 全部細細隻的龍蝦仔來的, 可惜無咩肉食用, 只係有好多隻, 上湯的味道幾好, 不過唔知點解無伊麵底海皇瑤柱生翅羹: 唔駛講梗係稀稀的而且無咩料咁!總結來說, 呢度海鮮的特色就係大碟, 份量多, 但食物質素欠奉, 衛生程度不佳, 服務亦麻麻,
生熟蒜茸蒸元貝:無咩特別
海皇瑤柱生翅羹: 唔駛講梗係稀稀的而且無咩料咁!
總結來說, 呢度海鮮的特色就係大碟, 份量多, 但食物質素欠奉, 衛生程度不佳, 服務亦麻麻, 睇來最好係免費奉送油菜, 白飯, 甜品, 生果, 啤酒, 橙汁, 熱竹蔗馬蹄水, 免收加一, 茶芥, 油料同 代客泊車錢等, 如果你係重量不重質的人, 呢度可能適合你, 但我自己就一定唔係呢類人啦