2017-07-19
2064 浏览
太太話好耐無行過花園街,叫我陪吓佢買衫買鞋,行到十二點幾,我好肚餓,佢帶左我去一座大廈,全座8成都係食店來的,叫我選,有幾間都係心水,諗諗下,不如食韓國野就上左去Kobekyu了有A la carte Menu之外仲有lunch menu. 主要係茶漬飯餐,韓式炒牛肉茶漬飯$58,吉列大蝦茶漬飯$65,蒲燒鰻魚茶漬飯$78等,湯底可選擇清香抹茶湯,蔬菜鰹魚湯和Tonkotsu豚肉湯。 但係見到隔離枱嗰碗忌廉麵好似好吸引就叫嚟試。 依個係忌廉咖哩牛肉烏冬,一嚟到就有大量企身既忌廉響面,有幾粒葱花響面,幾靚~完全係呃like位! 我心諗死啦咁大Pat cream,點食吖。原來個cream都幾易溶響碗咖哩牛肉烏冬度。 咖喱都算幾濃而且幾香又唔會辣,同溶左既忌廉原來幾夾,烏冬本來很爽滑, 加埋忌廉更細滑,牛肉切得厚度適中, 有咬口,另有一啲蔬菜, balance返。玫瑰花特飲$38很出既玫瑰花味,十分清新, 唔好睇杯唔係幾大杯,原來都幾㩒飲,夠香味之餘又唔會過濃,看似平凡但十分出色(起碼啱口味!!)依間韓店的食物都幾特别,再唔係炸雞,年糕,歩隊鍋嗰啲。。。下次再嚟試下其他野食先!
玫瑰花特飲$38