K11地面嗰露天廣場本身氣氛、設計已經夠吸引 入到cafe內柔和嘅光線 具格調嘅裝潢同枱櫈 真係比到法國咖啡廳嘅氛圍☕ 食到5點幾近傍晚時分 再望向廣場嘅霓虹燈 嗰種令人慵懶嘅氣氛真係有身處異國街頭嘅感覺💭🍳鹹、甜可麗餅都有好多款!最好各自叫一份滿足哂兩種口味😋重點係所有都係即點即整好新鮮 直程可以望住廚房店員一份份用心咁煎 薄餅邊微脆 內裡餅皮唔會過軟微帶煙韌感 decoration又靚 聞落滿滿蛋香味 食落特別滿足🥰。。。🦔👉Le Sunrise早晨可麗餅(牛油果、菠菜、煙肉、炒蛋配瑞士芝士)如果用黎當breakfast咁食真係會充滿energy🤣半份share住食都幾full! 唔好睇少佢咁薄嘅crepe 塞滿哂咁多款精華🤤菠菜葉煮得剛剛好 無草青味又唔會腍哂 好欣賞佢再多餡料切開咁食都唔會跌哂出黎 全因被🧀拉實🤭偏濃嘅瑞士芝士幾夾份咸crepe!最後嗰餅皮即使擺耐咗食 咬落依然咁香口煙韌無腍到 紋理又靚 咁實在嘅咸餅真係一改我對法式薄餅華而不實嘅偏見。。。🦔👉Crepe cheesecake芝士蛋糕味可麗餅(香蕉味)+雪糕球話哂甜品要食得開心總要有啲視覺衝擊😆決定加球雪糕開心下
🍳

👉Le Sunrise
早晨可麗餅(牛油果、菠菜、煙肉、炒蛋配瑞士芝士)

👉Crepe cheesecake
芝士蛋糕味可麗餅(香蕉味)+雪糕球
話哂甜品要食得開心總要有啲視覺衝擊😆決定加球雪糕開心下!呢款芝士蛋糕甜餅除咗香蕉味 仲有草莓/紅莓/伯爵茶味揀 一啖crepe一啖雪糕咁食都幾突出香蕉嘅甜味 喜甜嘅會越食越上癮😜開心嘅係切開仲見到芝士嘅蹤影 簡直係多重享受

👉Mocha
幾鍾意佢嘅mocha😍飲落咖啡味幾香醇 搭配嘅mocha又唔係死甜!面頭嘅choco粉更突顯cream嘅厚度😋好耐未飲過咁滿意嘅mocha

👉French Soda's Pina Colada
飲落幾fresh嘅菠蘿味 微帶住椰香味 完全無藥水甜 食甜crepe食到有啲漏時飲落中和下不錯😚