2016-07-22 295 浏览
今晚同friend入屯門搵食,入到V City行左一圈,發現角落有間懷舊特色的餐廳,一睇,原來就係出名大玩懷舊70年代香港feel的羅麥記!好,今晚一於食你喇!卡位旁邊成個牆身都係懷舊圖案,好有特色的墊枱紙,食完仲可以同friend玩下康樂棋,哈哈!海南雞飯賣相唔錯,雞肉好嫩滑,香飯都好入味蝦多士超好味,出面未食過呢種配搭,唯一美中不足就係塊多士油左少少囉軟殼蟹好入味,但避風塘配炒麵這個組合略嫌太鹹,重口味人士會喜歡吧,我自己就覺得太鹹了…瑞士汁雞翼係羅麥記招牌菜,超好食,必食推介,朋友很厲害地食得出羅麥記的瑞士汁好似加左甜味,難怪食落同外面其他瑞士汁有分別,不愧係食家!雞翼美味不在話下,連瑞士汁撈丁都超夾,可惜就係份量細左d囉最後食埋個甜品:美綠牛奶包,坦白講,有少少失望,同想像中有出入,食落不過係花生醬煉奶包加美綠粉,賣相係就係唔錯但食落就無驚喜食得好飽,雖然以茶餐廳來說價錢偏貴,感覺同翠華差唔多,但樣樣都幾好食,不過員工服務態度希望可以好少少,收碗碟收得太快喇,都無問客人係咪真係唔要,但總體來說都值得來試食一次嘅

海南雞飯賣相唔錯,雞肉好嫩滑,香飯都好入味

2016-07-21