最近發掘到原來長沙灣好多正野食😁朋友介紹有檔海南雞飯嘅油飯好好味!肉骨茶有正宗新加坡口味😋佢講到我都流晒口水🤤又到🐹🦭一齊去覓食嘅時候啦!砂煲白胡椒肉骨茶 $120肉骨茶原煲砂鍋上熱辣辣🥘油炸鬼就當然唔少得!肉骨茶湯頭好清😌唔會太咸👍🏻飲落去有好重白胡椒味🌿同我係新加坡飲過嘅肉骨茶有幾分相似!估唔到香港都可以飲到新加坡潮式嘅肉骨茶😋而且材料好豐富🤯肉排大大舊超多舊🐷仲有豆卜同油炸鬼索晒啲肉骨茶湯一齊食真係好正😋豐盛海南雞飯(半隻)轉油飯 $128🐔之前聽朋友講呢間嘅油飯不得了!係用特定份量電飯煲加雞油煲出黎😍一試果然味道非凡👍🏻油飯粒粒分明 每粒都索滿左雞油😌而且男朋友🦭最鐘意佢有少少脆卜卜嘅飯焦😆我自己就更鐘意香味四溢嘅油飯🤭加埋超嫰滑又肥美而且雞味好鮮嘅海南雞🐔味道真係夾過打Band🥁鮮油咖央多士 $28咖央多士真係超。級。邪。惡😈烤到脆晒嘅多士中間搽滿咖央醬!再夾兩舊超厚牛油係中間🧈一啖咬落去🤤滿滿牛油香襯托出咖央嘅甜味🥰雖然口說邪惡 不過身體很誠實🤣好快一啖接一啖咁殲滅左舊邪惡多士😈參巴辣蝦醬通菜 $38🥬辣蝦醬通菜平時食嘅其他餐廳都會炒到過咸😵‍💫但哩到嘅蝦醬唔太重手😌反而可

砂煲白胡椒肉骨茶 $120

豐盛海南雞飯(半隻)轉油飯 $128🐔

鮮油咖央多士 $28

參巴辣蝦醬通菜 $38🥬
辣蝦醬通菜平時食嘅其他餐廳都會炒到過咸😵‍💫但哩到嘅蝦醬唔太重手😌反而可以出返菜本身嘅味道!食完唔使係咁飲水解咸🍹

椰青 $35🥥
食新加玻菜點少得叫個椰青飲🥥35蚊就有大大個😇入面超多椰子水🧊超冰凍勁好味!仲有大大舊椰子肉挖出黎食!有得解渴又有得食🥰

好耐冇食過肉骨茶同海南雞🐔今次食完重拾返個時去新加玻旅行嘅回憶😌今次未有機會order佢哋嘅椰漿飯同巴東牛肉🐮下次出開長沙灣再encore先得😋