2020-01-26 553 浏览
今日嚟乐富办啲手续,所以一早嚟到乐富揾食,见到平台都好多食肆,望咗几间最后决定入嚟呢间瑞士咖啡室试试。早餐都系一般港式茶餐厅嘅选择。见极品早餐可以拼菠萝油、热狗或沙嗲牛肉潜艇,好似几吸引咁,所以同老公每人叫个餐试多几款。先嚟沙嗲牛肉潜艇加火腿奄列,面包有烘底,扫上牛油再淋上沙嗲牛肉,不过我就略嫌汁太多,如果唔系即食的话个包就会太湿。仿鲍片同肉丁份量都足够,通粉软硬度适中。菠萝油只系微温,所以上枱嘅时候牛油未溶,我自己就prefer热啲令牛油香可以渗入个菠萝包入面喇!火腿奄列入面嘅火腿丝份量都多,薄薄嘅蛋皮包住火腿,望落去都好饱满嘅,唔似有啲餐厅落少少火腿丝扮奄列通粉嘅火腿丝份量都系爆灯,所以每一啖都可以食到火腿。以呢个价钱食到咁丰富嘅早餐,味道都ok,我觉得都算系高性价比系列,有机会都会再嚟过

早餐都系一般港式茶餐厅嘅选择。

沙嗲牛肉潜艇  &  火腿奄列

仿鲍片同肉丁份量都足够,通粉软硬度适中。
仿鲍片肉丁通粉

菠萝油

通粉嘅火腿丝份量都系爆灯,所以每一啖都可以食到火腿。
仿鲍片火腿通粉

$40 (早餐)