佛誕嗰日揀咗嚟紅磡海逸食dinner buffet同奶奶補祝Mother's Day. 由於早成個月訂位, 所以坐咗响無敵大海景嘅window seat對上一次嚟食飯已經係6年前啦! 所以都唔記得d嘢好唔好食...Dinner Buffet 6:30pm 開始, 我哋6:30pm去到, 好多食客已經响度攞緊嘢食啦! 食物種類都算幾多, 但無セ邊樣係好好食!刺食counter, 有5款刺身即叫即切。 刺身雖然新鮮, 但味道中下! 連平時超級鍾意食剌身嘅我, 食完一round都無再添食啦!!冷盤仲有:凍蝦 (幾大隻, taste good), 細龍蝦, 螺, 瀨尿蝦, 青口, 蠔熱盤最好食嘅係燴羊膝, 其它味道一般!甜品有成差唔多20幾款, 但無樣好食! (except 格仔餅 + ice-cream)Ice-cream係Movenpick, 有5款口味! 有capuchino, 開心果, 呍喱拿, 朱古力, 士多啤梨食到大約7點幾鐘, 有隊叫"天使行者" (2女1男)嘅樂隊獻唱, 佢哋唱d比較懷舊嘅中英文歌!响佢地美妙的歌聲加上無敵大海景襯托下才能令這平平無奇的晚餐挽回不少分數P

食物種類都算幾多, 但無セ邊樣係好好食!

熱盤最好食嘅係燴羊膝, 其它味道一般!

P.S. "天使行者"只會於Mon-Thu駐場 (好奇怪, セ通常唔係Fri-Sun先多人食㗎咩?)

以 $365+10% 呢個價錢, 我寧願俾多少少去更有質數嘅5 star hotels食啦!
仲有樣好奇怪嘅嘢, 食到約8:15pm, 已經有三份之二嘅食客走左啦! 唔知係咪因為地點較隔涉, 而第二日又要返工返學, 所以d人咁早走?