揀咗喺唔駛排隊嘅時間嚟,下次再嚟可能要排好耐隊,所以今次就叫曬全部想食嘅嘢:1. 麻麻辣辣口水雞($88):少少麻,啲雞肉粉紅色,骨有血水,如果煮熟啲就更安心。2. 涼拌萵筍絲($58):蒜味濃郁、口感爽脆清新。不過可以少啲鹽。3. 姚姚酸菜魚($278 + $58 + $38):叫咗二人份量,再加咗巴掌牛肉同寬粉。湯底就揀咗少辣,唔算好辣,亦都唔夠麻,下次可以叫中辣。湯好香,酸得過癮,下次可以揀少鹽。選用新鮮魚,魚肉好滑,無乜骨,亦都唔易散。牛肉好有牛味,不過份量稍嫌唔夠喉。寬粉彈牙,加一份僅僅夠兩人食🤭4. 紅糖糯糍粑($58):糍粑唔煙韌,係一舊粉團咁,有啲油,食剩咗兩塊,下次唔會再叫。5. 彩虹烏龍冰粉($48):呢個非常好味呀!冰粉係少甜烏龍茶味,好清新,就咁食都好好味。配埋啲花生碎、芝麻碎、提子乾、酒釀、紅豆、椰汁,夾埋一齊食口感複雜,既有花生嘅香口,又有酒釀嘅酸甜,又有提子乾嘅煙韌等,實在好好味!唯一唔好係嗰啲白色珍珠,無乜嚼勁。但我下次嚟一定會再叫呢個冰粉😋睇到呢度,你見到我講咗咁多次下次,就知我已經打算再嚟食🤤希望下次嚟唔駛排隊啦~

2022-07-08
下午茶