2021-03-17
呢間茶餐廳 2.0 係我喺 D Park 最常去開飯嘅餐廳, 因為佢咩都有得食, 就連麻辣雞煲、酸菜魚煲都有芝士肉醬熱狗 (常餐)好長嘅熱狗, 旁邊配有薯條。 熱狗包係有烘過, 中間有長長 & 外皮香脆嘅法蘭克福腸, 夾上惹味嘅肉醬, 表面鋪上熱溶左嘅芝士, 絕對係超班水準香噴噴酸菜魚煲第一次喺茶餐廳 Order 酸菜魚煲, 完全低估左佢嘅份量, 本身以為係細細煲一人份量, 點知原來係咁大煲, 我諗足夠 3 人食。 魚片嘅份量唔少, 啖啖肉, 完全冇細骨, 口感嫩滑。 湯底以大量酸菜熬成, 再加入芽菜、雲耳、辣椒、京蔥等配料, 味道係先酸而後微辣, 而且一啲都唔油, 大愛另外 Order 左份通菜同烏冬加入去酸菜魚煲黑糖珍珠奶茶呢間茶餐廳最特別係有台式飲品 Order ~ 呢杯台式奶茶有香濃黑糖味, 但又唔會過甜, 珍珠口感又夠煙韌, 正呀餐廳另外送左碟自家製泡菜, 酸辣度適中, 好啱港人口味
芝士肉醬熱狗 (常餐)
香噴噴酸菜魚煲
另外 Order 左份通菜同烏冬加入去酸菜魚煲
黑糖珍珠奶茶
餐廳另外送左碟自家製泡菜, 酸辣度適中, 好啱港人口味