嘩嘩嘩!星期六晚同屋企人去咗大角咀盈圖食飯,二訪喎!上次印象唔錯,今次咪再嚟試吓佢哋嘅招牌菜囉!餐廳環境都幾闊落,一家大細嚟都唔會覺得逼。裝修簡簡單單,但係都幾舒服嘅,燈光夠晒,啱晒我哋呢啲食貨影相打卡📸。不過人多嘅時候會嘈少少,如果想靜靜地傾計就可能唔係咁啱喇。總體嚟講,環境算係中規中矩啦!老壇酸菜魚嘩!一嚟就係重頭戲!個酸菜魚湯底勁濃郁,酸得嚟又夠惹味,一聞到就流晒口水🤤。魚肉滑嘟嘟,又唔會有骨,啖啖肉,好正!酸菜都好夠味,撈飯一流!份量都幾大份,夠晒一家人share。不過如果可以再辣啲就perfect池喇!👍👍👍👍 (4/5星)古法鹽酥雞呢個鹽酥雞真係必點!炸到金黃色,香噴噴,一上枱就忍唔住偷食幾舊😋。外皮酥脆,入面嘅雞肉又嫩又juicy,仲有陣陣鹹香味,真係好好味!份量都好多,夠晒我哋幾個人分。不過如果可以配埋啲梅粉就更加正喇!🐔🐔🐔🐔 (4/5星)金瑤扒西蘭花食咗咁多肉,都要食返啲菜平衡一下!西蘭花炒得好翠綠,口感爽脆,配埋金瑤嘅鮮味,真係好好食😋。個芡汁唔會太濃,啱啱好包住啲西蘭花,唔會覺得太膩。份量都算大份,夠晒我哋一家人share。🥦🥦🥦 (3.5/5星)極品燒鵝皇嘩!
老壇酸菜魚
古法鹽酥雞
金瑤扒西蘭花
極品燒鵝皇
嘩!燒鵝嘅皮燒到卜卜脆,油光晶瑩,睇見都流口水🤤。鵝肉好入味,啖啖肉,而且仲有好多汁,唔會覺得太乾。不過可能我哋食到尾聲先上,有少少凍咗,如果熱辣辣就perfect喇!份量都幾大隻,夠晒一家人share。🦢🦢🦢 (4/5星)

川椒龍鳳球
呢個龍鳳球其實即係蝦膠釀入鯪魚滑再炸。外皮炸得好脆,但係入面就keep到蝦嘅爽口同魚嘅彈牙,口感幾得意。不過川椒味就唔係好出,如果可以再麻辣啲就更加好喇!份量都唔算少,夠晒我哋試吓。🌶️🌶️🌶️ (3/5星)