2018-09-08 66 浏览
今晚一行三人來左老川皇食晚飯,上到來見到門口已經有好多人等緊位,最後我地等左20-30分鐘就有得入去食原來呢度除左辣嘢,仲有重慶燒烤燒茄子好正,平時食茄子其實無乜味,但佢加左辣粉係面,成件事即刻唔同左尖椒皮蛋呢隻皮蛋唔同平時黑色個隻,上網睇過呢隻係松花皮蛋,我第一次食咋叫左碗重慶酸辣粉share,中辣唔算辣,呢隻圓身既薯粉係最好食干煸四季豆雖然有🌶,但其實唔辣既,炒得好乾身,有小小欖菜係入面辣子🐔來到已經好香,🌶多過🐔,🐔比較細粒同有骨,但以前食過辣子🐔係雞塊,反而就無呢個甘惹味,食落麻多過辣水煮牛肉叫左小🌶,牛肉滑身,大豆芽+埋d🌶汁食如果鐘意食🌶,可以直頭叫大🌶吧酸菜🐟見有3款🐟揀,就問下邊隻無甘多骨,店員介紹桂花🐟,真係無介紹錯,🐟只有大骨,食個陣唔洗甘辛苦,同埋呢個🐟好滑身,酸度岩岩好,我地連個湯都飲埋叫左7樣嘢埋單都係6百幾蚊,又幾抵wor

原來呢度除左辣嘢,仲有重慶燒烤

燒茄子

尖椒皮蛋

干煸四季豆
雖然有🌶,但其實唔辣既,炒得好乾身,有小小欖菜係入面

辣子🐔

水煮牛肉
叫左小🌶,牛肉滑身,大豆芽+埋d🌶汁食

如果鐘意食🌶,可以直頭叫大🌶吧

酸菜🐟
,酸度岩岩好,我地連個湯都飲埋

叫左7樣嘢埋單都係6百幾蚊,又幾抵wor