2025-08-22
好多時候講起烤肉都會係日式或者韓式,但呢間係中國東北朝鮮族烤肉,試完之後係有d驚喜!╰(*°▽°*)╯我同男朋友叫左個二人餐,分量好足,味道不錯!最大特色係個麻醬,入邊有麻醬、醬油、醋 、蔥 和芫荽,味道中和得好好,唔會被醋搶味,建議點肉食,但我配飯都好正~老太太特色肥牛:肥牛油脂多,燒geh時候逼曬d油出來,好香口!怕膩可以食青瓜/蘿蔔解膩~香甕鳳梨牛肋條:擺盤好靚,將d牛肋條放入菠蘿入邊。牛肋條肉質不錯,燒完之後都係嫩口,完全唔會乾身。佢仲有幾塊菠蘿可以比你燒,燒完之後geh菠蘿更加香甜多汁~三筋肉:厚切,肉質鮮嫩,點麻醬食一流,再配埋白飯更正!秘製豬頸肉:燒肉點少得豬頸肉!燒到微微焦脆就更加正!外脆内軟,肉質軟嫩!建議配埋生菜一齊包住食~秘製鷄腿肉:腌得好入味~先將有鷄皮果邊燒,但要注意火候,太大火就容易膿。鷄肉都係不錯的!嫩身唔柴~海帶湯:用料簡單,就係純正海帶湯味,冇過多調味~簡單就係最好~我都飲左好幾碗~喜沛多多:整得真係好似柿,入邊係cream,出邊就係平時糯米滋d皮,少少甜~小食推介~薯蓉:好食!口感好滑,帶點甜味,食落唔會好膩,有d似甜品~沙律:沙律菜好新鮮,加左黑醋
三筋肉:厚切,肉質鮮嫩,點麻醬食一流,再配埋白飯更正!
小食推介~
薯蓉:好食!口感好滑,帶點甜味,食落唔會好膩,有d似甜品~
沙律:沙律菜好新鮮,加左黑醋,好開胃~
腌蘿蔔、青瓜:食烤肉比較肥膩,配上呢個清新geh蘿蔔同青瓜可以解膩