2015-11-23
尖沙咀棉登徑5-6號舖地下久不久都去食個AFTERNOON TEA扮下有錢人, 呢種窮風流絕對是有益身心。其實想去hotel buffet 不過訂唔切位, 只好上網搵間代替, 見圖片都幾吸引就來試。一個SEMI BRUNCH 200元起跳, 我付擔得起就試下啦, 包飲品同埋任食甜品沙律。沙律同cold cut 都有, 仲有芝士, 作為一個輕巧架前菜不俗。cold cut 同芝士都是買回來, 質素有保証,只要是新鮮切流量快就ok。cold cut加工肉有香味, PARAM HAM又唔會有放耐了表面乾身, 仲好柔軟同切得薄身, 夾芝士餅乾或麵包一齊食簡直一流。沙律也有, 有我最鍾意架油醋生菜沙律, 假日食多d爽口新鮮架蔬菜喚醒返腸胃,唔想次次出街食都重味精同油, 食沙律不錯。水牛芝士蕃茄我也愛吃, 好JUICY‧主菜我們點了$198菠蘿意腸烤脆皮PIZZA, 其實已經有麵包供應, 個主菜對胃口唔大架我係確實多餘, 同埋太多澱粉質好白易飽, 勉強點來一試。原來幾唔錯, 菠蘿意式腸仔片又唔會好滯, 芝士份量又唔過多, 如果真係怕太飽就唔好食個餅底,餅乾質感夠薄。另一份點了海蝦魚柳意粉比較鹹,落
加埋杯飲品, 點杯檸檬茶。
其實以呢間餐廳定價係少少貴, 水準合理, 不過甜品可以做得更花功夫精緻同更多款就最好。