<古今> 📍銅鑼灣🔸古靈精怪 🍣 創意壽司🔸酒鬼推介🍶 <颯>清酒入口溫和,酒身醇厚與加拿大回流嘅朋友共進晚餐,決定帶佢去最近大氣嘅<古今>,老鋪嘅位置好方便,銅鑼灣D2出口轉左就到達。今次我地就叫左各兩款卷物同小吃,再加一壺清酒 🍶酒👻推介:<颯> 清酒 🍶 米取材自福岡縣系島山田錦,入口溫和,酒身醇厚,齒縫留香,有一種日本幽恬嘅風味,份外清雅。雖然酒精濃度有15%,但似落一啲「確」喉嘅感覺都無 🥰 好易入口,果然係兩金獎得主。蜘蛛($103) — 實情係炸軟殼蟹🦀 + 牛油果🥑 蜘蛛精上枱,笑左 ⋯ 原來係蟹腳扮蜘蛛腳 🤣🤣🤣 勉強左啲喎!師兄!炸軟殼蟹食落鬆脆,牛油果為卷物帶出平衡,配上特別嘅燒汁,都幾好食 😌加州卷($65) — 正正路路,蟹柳青瓜卷,冇乜太大驚喜,蟹子鋪得勁多,影得幾靚。大阪自家製炸雞($78) — 抵食夾大件 🥴🥴🥴 上檯果陣仲係熱辣辣,咬落雞肉好Juicy!!!安格斯葱牛卷($92) — 燒汁剛好包裹著牛肉卷 🤤 是十分配合的佐酒小食。
<古今> 📍銅鑼灣
🔸古靈精怪 🍣 創意壽司
🔸酒鬼推介🍶 <颯>清酒入口溫和,酒身醇厚