2019-01-25 1922 浏览
今日男友媽咪生日飯聚,佢地之前都食過覺得幾好,所以預早book左枱,共6個大人,一個小朋友。上到去格局好似中式酒樓咁,但又有泰式擺設,佢有間房仲有個露台位,幾舒服的。總共叫左11個菜式,最先到左雞、牛、豬串燒配沙嗲汁。我只試左豬肉,燒得幾香,香味係口腔散發,肉質彈牙,淡淡香矛味。泰式生蝦都唔錯,細既一碟有6隻,蝦大隻厚肉,點蝦既汁味道到位,酸辣恰到好處。炒椰菜苗炒出黎味道都ok,不過椰菜苗比較硬身,唔算太吸味。柚子大蝦沙律,柚子爽甜,大蝦都脆口,開胃的。海南雞肉幾嫩,無骨,好食既,不過痴刀大法嚴重左dd😂燒鱔感覺好日式,配有燒汁,肥厚魚肉,伴有新鮮菠蘿解油,唯獨要小心細骨姐👀炒金邊粉酸酸甜甜,算乾身,粉都炒得彈牙,男友同uncle都好岩口味,係我唔太對口味姐🙊燒牛舌就一般般,份量多但唔嫩,感覺有d乾。燒原隻魷魚,睇落賣相幾唔錯,都被清晒既,但因我唔食得會消化不良,味道就評論唔到了。燒大頭蝦賣相幾靚都大隻,不過唔算多膏,肉有點霉口,比較失望的。而我最期待呢個,因為要人多先食到,泰式明爐蒸生魚,新鮮的,魚肉滑,配上泰式香料都幾襯。不過都係鍾意中式蒸魚多點

總共叫左11個菜式,最先到左雞、牛、豬串燒配沙嗲汁。
豬、牛、雞沙嗲串燒

泰式生蝦

炒椰菜苗

炒椰菜苗炒出黎味道都ok,不過椰菜苗比較硬身,唔算太吸味。
柚子大蝦沙律

柚子大蝦沙律,柚子爽甜,大蝦都脆口,開胃的。
海南雞(半隻)

海南雞肉幾嫩,無骨,好食既,不過痴刀大法嚴重左dd😂
燒鱔

炒金邊粉

燒牛舌

燒牛舌就一般般,份量多但唔嫩,感覺有d乾。
原隻燒魷魚

燒大頭蝦