2018-06-09
好多人都話女仔有兩個胃, 就算食到好飽都可以食得落飯後甜品。無錯, 我同朋友岩岩食飽晚餐, 就系想搵甜品食。比我地搵到一間好香既waffle甜品店, 入到去坐低, 周圍都坐滿了人, 店舖設計有普通坐位及高身檯, 有d似酒吧。我同朋友都鍾意食waffle, 所以各人點左1款。我點左個紫茨心太軟, 都算幾豐富, 除了有個紫茨心太軟外, 仲有一球自家制的雪糕, 一份水果, 兩粒紫茨, 同埋夾左紫茨餡料既waffle。切開waffle, 餡料很多, 啖啖紫茨香味, 唔會過甜, 好好味。紫茨心太軟, 一切開就流心了, 好有水準, 味道就一定是好了。朋友就點左個抹茶特盛, 話明系特盛, 就梗系更加豐富了, 有綠茶雪糕球, 蒟蒻, 蕨餅, 日本紅豆白玉, waffle同心太軟, 旁邊仲襯托左1杯玄米茶, 畫面超靚。綠茶心太軟跟紫茨的一樣, 質地十分流心。
綠茶心太軟跟紫茨的一樣, 質地十分流心。