2013-02-21 42 浏览
一行4人拜完車公,例牌去大圍食tea, 離遠已經見到一間幾靚嘅餐廳,行近先知原來係糖水店。打開餐牌見到我最愛嘅拿破侖😁😁必食推介就試下先。女友就叫了殿糖級心太軟,仲有雞蛋布丁,芒果雪花卷同椰皇燉3.6牛乳😄😄。拿破侖有三層,每層都係中間夾住吉士醬同生菓,上枱時個餅仲係暖架😱😱真係好鬆碎同好好味,同一般的糖水舖的拿破侖原全吾同,真係有酒店級數😃必食。心太軟熱辣辣,好香濃朱古力味。女友最愛切開小小睇流槳,但呢個心太軟,吾係流😱😱😱😱係接近爆槳,超多朱古力爆出來,大家都掛住嘩,同食。吾記得了影相。雞蛋布丁好有驚喜,幼滑又香濃仲有好多雲呢拿子,而且包裝超靚,我買多咗三盒去拜年。芒果雪花卷好似長洲嘅糯米糍,芒果好甜,皮好軟但又煙刃👍👍椰皇朋友自己食冇share比我,佢話好滑,好香但又吾會好甜,味道幾清,但我吾冇得試。整體食物好正,下次一定會再試埋其他。😁😁
芒果雪花卷好似長洲嘅糯米糍,芒果好甜,皮好軟但又煙刃👍👍
整體食物好正,下次一定會再試埋其他。😁😁
2013-02-15