2017-07-16 3470 浏览
前排公司太忙所以沒有太多時間跟老公晚餐,終於忙完手頭上所有工作,點都要跟老公好好大吃大喝一番。記得之前有朋友介紹過旺角有一間不錯的韓燒自助餐,一於決定去大吃一餐滿足下。餐廳門口已經有好大個價錢牌說明時段,收費。店內裝修簡㓗乾淨,枱與枱之間位置空間唔太迫,枱上有足夠位置放食物。店內同酒店buffet一樣分開多個食物區域,有甜品區,刺身區,熟食區,韓燒生肉區。每個韓燒爐上都放上煮食紙,可以減少用油量,感覺健康。而且每張枱上都放有一盤生菜供食客可以用生菜包住燒肉一齊食,減少油膩感。急不及待邊燒烤肉類,邊食熟食,小食,肉類款式多,當然有我最愛嘅牛肉粒,牛仔骨,仲有單骨雞翼。熟食有日式豬軟骨-肉質鮮嫩,入口即溶啤酒煮魚-魚肉嫩滑鮮甜白咖喱雞肉-白咖喱香濃,雞肉非常入味邊食邊燒好快就過咗2個小時,下次一定要試下自己燒章魚小丸子,而且甜品區仲有好多DIY 甜品可以慢慢玩,有自製Waffle , 自己炒雪榚,軟雪糕機,仲有綿花糖機,我已經決定下次一定要帶埋姪仔一齊食多次,佢見到咁多甜品又可以自己親手玩一定好開心。
餐廳門口已經有好大個價錢牌說明時段,收費。

熟食有
日式豬軟骨-肉質鮮嫩,入口即溶
啤酒煮魚-魚肉嫩滑鮮甜
白咖喱雞肉-白咖喱香濃,雞肉非常入味
2017-07-13