2023-05-02
鬼滷Turfs Mix & Match滷水鵝肉 + 慢煮鹽香雞 + 豬肚鵝肉肉質細嫩肥美,味道鮮香。鹽香雞雞肉嫩滑,鹽香味濃。豬肚乾淨,口感彈牙。各滷水材料入味,更可加點魚露調味。Turfs Mix & Match 配有滷水豆腐作伴菜。值得一提的是,鵝肉同鹽香雞都已經起骨,非常細心。黑松露蔥油拌麵Black truffle Scallion Infused oil noodle黑松露蔥油拌麵嘅黑松露醬香味非常突出,為蔥油拌麵帶出異國色彩。拌麵有咬口,加上以濃醬炒至香濃入味嘅蔥條,為拌麵爆香提鮮。椒鹽普寧豆腐 Puning Tofu椒鹽普寧豆腐充滿潮州特色,硬豆腐外層炸至金黃彈牙,入面保持軟綿。椒鹽令豆腐更香口。餐廳提供韮菜霞水,十分配合椒鹽普寧豆腐,更可帶出濕潤嘅對比,減少熱氣感覺。蜜糖柚子梳打 Honey Yuzu Soda &Rekorderlig Passion Fruit鬼滷雖然潮州菜做得不錯,但卻有西式酒吧嘅裝修同氣氛。喺餐飲選擇同小食爆谷尤其可見。
Turfs Mix & Match
滷水鵝肉 + 慢煮鹽香雞 + 豬肚