2016-06-26 5346 浏览
來到首先當然必叫佢地既signature dish酒火入鍋~ 要一次過食哂咁多口味, 最大既樂趣緊係唔睇menu,  睇下食唔食得出佢講既味道啦!😎 5個湯底味道好特出, 唔駛睇都食到佢地既真材實料 隔離4個湯底分別係麻辣, 沙爹, 蕃茄龍蝦,清湯牛腩我一向係好辣之人,呢個麻辣夠香, 夠麻, 夠哂辣度, 我地order 左個即炸既紫菜響嚮, 吸哂d 辣味真係好正沙爹味都好出, 而且相對無咁辣.. 清湯有幾大舊牛腩係入面, 牛腩煮得香稔, 如果想食到食材最真既味用清湯就最好啦另一個味道比較突出既就係蕃茄龍蝦, 真係好香龍蝦鮮味, 呢個係另一個投放響嚮既好去處, 吸哂濃郁龍蝦湯頭真心正最後, 就係處於正中央既, 原來係鮮蝦木瓜湯, 期間有waiter 把酒倒入再放火燒, 實在太華麗, 原來呢個湯要放耐d 先好飲, 咁湯頭經過漫長既煲滾後會更加濃郁,吸哂所有精華我到最後一試, 果然好鮮甜, 湯底呈漂亮既奶白色, 可能加左鮮蝦, 酒既關係, 比起平時屋企煲既木瓜糖水多左豐富既味道, 忍唔住飲左2大碗調味料有十幾款, 不過其實就咁食已經好夠味除左響嚮我地仲叫左七星報喜 HK$88原來係7種特別既
5個湯底味道好特出, 唔駛睇都食到佢地既真材實料
隔離4個湯底分別係麻辣, 沙爹, 蕃茄龍蝦,清湯牛腩

調味料有十幾款, 不過其實就咁食已經好夠味

除左響嚮我地仲叫左七星報喜 HK$88
原來係7種特別既味道既墨魚丸, 最記得紫色係紫薯, 仲有白黑既係black truffle~ 由於我地都比較鍾意濃郁湯底, 放哂係龍蝦麻辣煮熟完發現, oh
湯底太濃郁都蓋過佢地本身既味, 建議想試真d truffle 紫薯味都係用番清湯
開心小企鵝
超可愛, 一上來就比我地瘋狂影相
, 食落爽口好彈牙
頂級安格斯牛頸脊
打邊爐必叫既牛肉, 淨係睇紋理都知肥瘦均勻, 食落果然嫩滑濃郁
Hua Mulan of  TST - 有Rose Hip Herbal Tea, fresh raspberry, 望落粉紅漂亮, 入口帶酸甜, 好fresh
綠茶心太軟HK$
我地最後仲order 左綠茶心太軟, lava cake 一切開超流心, 為今餐劃上完美句號