2021-11-16
人氣火鍋放題,天氣開始轉涼係時候要物色下D鍋物暖身,行將軍澳popcorn 見到有好多一家大細排呢間,見到價錢合理,就去左試下。入座前要選定套餐,選左澳洲和牛肩肉套餐,一個叫左新出既豆乳美人湯底,一個叫左花生沙嗲。佢既設計係一人一鍋,方便又衞生。首輪先上一盤澳洲和牛同埋一盤豬五花mix雞腿肉,緊記係店員上首輪就好諗定下一輪想食咩叫定啦! 豆乳美人湯底令到D食物更滑溜既感覺,花生沙嗲湯就令食物更香同惹味。等緊下一輪既期間就去左拎其他任食既配料,有一邊係蔬菜類(各類菜、菇菌、瓜),款式都幾多下,中間係熟食同埋醬汁區,日本既細細粒紫薯好味! 另一邊亦有各式丸子同麵食,丸子每樣我都有試過,爆漿既爆漿,其他都彈牙。甜品部有好多細細粒既cheese cake, brownie,mousse cake ,又有自助既waffle 同雪糕機。飲品選擇亦非常豐富,由茶或咖啡到各類汽水同支裝涼茶,應有盡有。其他牛我地都每樣試下,美國SRF和牛、美國特上牛、美國嚴選極上牛,每款既油花都唔同,牛味既濃度亦不一,但同樣都係夠嫩,點埋蛋漿就更滑。澳洲和牛係當中最好味,夠薄、嫩又好有牛味,非常唔錯。餐廳仲有用機械人送
餐廳仲有用機械人送餐,都幾得意。