2021-09-06
樓上鋪成為咗飲食文化嘅一個新趨勢, 想當年嘅工業大廈而家都搖身一變成為左餐廳進駐嘅勝地。 當中尤其以Cafe為主, 主打嘅當然就係輕鬆嘅環境😎😎然後放慢日常節奏同身邊人吹吓水。當然亦都有一啲係特色嘅Cafe例如引入貓貓狗狗等一眾寵物奴盡展愛心😄😄 呢一間URBAN Cafe都唔例外, 除咗食之餘都有貓貓狗狗陪住,幾乎每一隻都非常之乖亦都好識做唔會阻住客人食飯。不過除咗玩貓之外更重要嘅當然都係有一啲佳餚先錦上添花餐湯今日就係南瓜湯,非常之cremy, 更有南瓜🎃蓉喺入面,甜甜地確係幾滋味挪威煙三文魚黃金卡幫尼意粉,作為經典嘅西餐當然要捧一捧卡幫尼意粉場,亦都係有濃厚嘅口感,煙三文魚作為配角就帶出一點清新‼️🔥竹炭漢堡配薯條: 呢一個亦都係招牌菜,最受中六嘅當然就係竹炭嘅麵包,當然未到其實同普通包差唔多但極稀有嘅黑色就成為左最大嘅賣點,當然漢堡亦都唔知大大份嘅肉來配搭,加上芝士生菜蕃茄呢啲必備元素構成大大個嘅漢堡最後當然唔少得呢一度嘅招牌咖啡 Urban Signature , 奶香咖啡滑☕️, 除咗香氣十足之外更有亂入心嘅感覺, 充電必備❤️❤️❤️
不過除咗玩貓之外更重要嘅當然都係有一啲佳餚先錦上添花