2008-02-09 28 浏览
今日终于去咗试吓饮茶,五个人黎到被安排坐在一张入口的枱,d人出出入入都经过我地,其实唔系咁好!食物味道真系唔系太差,不过d碗碟唔系太干净,竟然有上手食完的渍同油,我依家有BB好危险架嘛!我地叫咗7个点心同1个粉面.1.鳯"找":我个人觉得出面酒楼的蒸法好味d.2.炸芋头鲜虾卷:好味!件芋头好粉,只虾好爽!个皮又唔系太油,新鲜炸起点沙律酱一齐食,yummy!3.牛肠:够大碟,d肠粉几好架,唔会太sticky,比其他酒楼好d.4.义烧饱:都系出面酒楼𠮶d好食d.5.话梅猪手:好油,味道好浓,1碟6件都唔错.6.虾饺:四只,我无食,不过爹地同老公都话唔错.7.胡椒猪肚鸡汤米线:好香胡椒味,鸡好鲜甜,米线都好滑,好味!酒楼本身好细,好多人黎到都系好似熟客咁,同老细都有倾吓几句,老细都有过黎我地枱同我地sell吓晚饭的菜式.可能系新年关系,茶钱真系几贵,$10一位,如果晚饭仲要$12位再加酸菜$10碟(4人1碟),同外面的大酒楼差唔多,不过就无人地坐得咁好.埋单$210五个人,都唔算太贵.

1.鳯"找":我个人觉得出面酒楼的蒸法好味d.
4.义烧饱:都系出面酒楼𠮶d好食d.
5.话梅猪手:好油,味道好浓,1碟6件都唔错.
6.虾饺:四只,我无食,不过爹地同老公都话唔错.

埋单$210五个人,都唔算太贵.