2023-04-25 57 浏览
今晚同老公去觀塘覓食,係apm行左個圈唔知食乜好,就行過隔離亞太中心望下,成幢都係食肆,一定揀到嘅。。最後決定食呢間,韓式炸雞!因為好耐無食炸雞啦。。我哋無book枱所以等一陣先有枱,不過都好快。。餐牌勁多款炸雞選擇,又炸雞,原隻焗雞,又有原味,牛油,蜂蜜。。。勁多唔同款。有選擇困難症嘅人都幾難決定,因為每一款望落去都好似好正!之後仲有好多唔同嘅韓國野食。。蜂蜜牛油香蒜脆雞原來半份大概係6件,仲配一碟蘿蔔,炸雞每一件都勁大件!啖啖肉,一定要快啲食,個皮好酥脆,濃郁嘅蜜糖名。雞肉好滑一啲都唔柴,咬入口有肉汁咇出嚟。醃料嘅味道唔只係個皮,啲肉入面都有果,真係會忍唔住不停食。。我地叫左半份仲覺得唔多夠,不過之後就覺得好彩叫左半份。。芝士年糕拉麵呢個一見到就好想食!因為3種材料我都好中意❤️用鐵板上枱,熱辣辣,夾起果下勁拉絲,真係好誇張!好食又好玩。。拉麵應該係韓國麵q彈好味,年糕又係煙煙韌韌,一碟份量好多,入面仲好多配料,煙肉,魚糕,菜。。。唔會太辣,記得要快啲食,因為凍左啲芝士會硬左,年糕都會硬。。韓式海鮮煎餅一份好大份,上枱果刻嚇親,激大份!入面材料好豐富,一個煎餅切左好多件格仔,每件入面

蜂蜜牛油香蒜脆雞

芝士年糕拉麵

韓式海鮮煎餅
一份好大份,上枱果刻嚇親,激大份!入面材料好豐富,一個煎餅切左好多件格仔,每件入面都有海鮮,好多八爪魚🐙個邊整到脆卜卜。記得要沾個汁,完全唔同風味咖😆

我地2個人點左3樣野食,真係好多,係食唔哂咖,所以好彩無叫全份炸雞😂我地見人地係3個人3樣野食,今餐食左5百幾蚊。

呢度環境舒適,坐得舒服,員工都有禮貌又友善。一大班人過嚟食可以叫多啲野食,因為份量偏大咖。。同埋最好訂枱先,咁就唔洗等位
2023-04-20