2020-01-17 1230 浏览
好耐冇係香港食韓燒放題,大埔分店先至有任食放題,同樣嘅食物,同樣嘅質素,任食梗係吸引好多。裝修好卡通化,好啱一家大細嚟食,抽風做得好好,唔會好大浸燒嘢食味道。今日點弘大燒肉放題,頭盤基本上有齊最頂級嘅肉,包括A4黑毛和牛肩胛、A4黑毛和牛三角腩、澳洲和牛下腹腔、澳洲和牛脷、封門柳、鹿兒島牛柳粒、加拿大牛排骨、無骨牛肋肉、和牛金展、五花腩等,份量都幾多,食量細的人食完頭盤都可能有八成飽。我最欣賞A4和牛肩胛及三角腩,牛味濃,有少量脂肪,煎起上嚟十分甘香,加上小小鹽食更滋味,驚肥膩可以用生菜包住食,可惜唔係任食。另外和牛下腹腔及鹿兒島牛柳粒都唔錯。點了芝士燒,原先唔知用嚟做乜嘢,後來才知道同五花腩一齊食,超好味又好邪惡,食完可能都肥一至兩磅。豬大腸同魷魚質素亦唔錯,特別係魷魚好淋,肉質好後又彈牙,我都點左三轉。泡菜蛋卷酸酸辣辣幾開胃,我哋試吓加粟米同芝士入蛋卷度,製造出嚟嘅味道層次更豐富更吸引。人蔘雞湯質素可以接受,而份量亦多。韓式炸雞都值得點嚟食,皮脆肉嫩,加辣汁食零舍開胃。原先我朋友驚唔夠飽仲加點一個牛肉石頭鍋飯,估唔到份量咁多,質素亦有驚喜,最後飽到食唔晒啲飯。套餐包一罐嘢飲同Häa

另外和牛下腹腔及鹿兒島牛柳粒都唔錯。

人蔘雞湯質素可以接受,而份量亦多。

韓式炸雞都值得點嚟食,皮脆肉嫩,加辣汁食零舍開胃。

套餐包一罐嘢飲同Häagen-Dazs雪糕,以$238來說,性價比高。
2020-01-14