2022-01-30
宇治抹茶提拉米蘇拿鐵 ($58)賣相精緻既matcha latte✨面頭有一大條灑滿抹茶粉既手指餅 手指餅十分鬆脆 latte表面有一層厚厚既mascarpone cream 口感好順滑 點埋手指餅一齊食好夾🤤茶底方面係宇治抹茶 奶味偏重 同覺得有啲太甜 cream係好食的 但就唔係太鍾意個base😮💨ʀᴀᴛɪɴɢ : 8/10日本焙茶白玉拿鐵 ($58)面頭有一層灑上焙茶粉既奶蓋 五大粒煙煙韌韌既白玉喺底🤍焙茶味都有既 不過都係覺得偏甜同奶味重🥲ʀᴀᴛɪɴɢ : 7.5/10明太子意大利麵 ($118)賣相幾精緻 不過明太子存在感偏低🥲似係蟹籽意粉多啲 味道較普通ʀᴀᴛɪɴɢ : 6/10宇治抹茶窩夫配雪糕($118)四層高既窩夫🧇中間有兩大球宇治抹茶雪糕 窩夫亦都外脆內軟 雪糕奶味偏重 抹茶味唔算好濃 整體都好食既 但就唔算好特別😮💨ʀᴀᴛɪɴɢ : 7.5/10📍旺角彌敦道575號Ladder Dundas 8樓#js_mongkok #js_cafe #js_kowloon#js_旺角 #js_咖啡店 #js_九龍區
賣相精緻既matcha latte✨
面頭有一大條灑滿抹茶粉既手指餅 手指餅十分鬆脆
ʀᴀᴛɪɴɢ : 8/10
日本焙茶白玉拿鐵 ($58)
ʀᴀᴛɪɴɢ : 7.5/10
明太子意大利麵 ($118)
賣相幾精緻 不過明太子存在感偏低🥲
似係蟹籽意粉多啲 味道較普通
ʀᴀᴛɪɴɢ : 6/10
宇治抹茶窩夫配雪糕($118)
四層高既窩夫🧇
中間有兩大球宇治抹茶雪糕 窩夫亦都外脆內軟