2023-05-16 32 浏览
今晚晩餐約咗家姐食,佢搬走之後都冇乜約過出嚟食飯,難得大家都係旺角,同佢一齊食西餐。單點食物加$25轉餐有餐湯,麵包,飲品同埋甜品。煙三文魚牛油果水牛芝士沙律專登點d芝士食,兩個女仔share 食感覺好多咁,唔理得咁多,鬼叫我哋都鍾意芝士。水牛芝士口感有別其他芝士,係比較水份多同一索索嘅texture 。煙三文魚同牛油果份量都多,鋪滿在新鮮沙律菜,連同香滑cream cheese,食完好滿足。牛油果軟殼蟹忌廉意粉牛油果食落好綿密香滑,軟殼蟹香脆,加上creamy 既忌廉,軟硬度適中,又唔會大膩。熱熔芝士紐西蘭牛柳重點上場,一上枱牛柳已經好吸精,然後侍應會淋澎湃嘅熱溶芝士上去,然後自己再淋上自己挑選嘅蒜蓉汁,香噴噴,未食都想象到有幾好味。到切開扒時,五成熟嘅牛柳切開好粉嫩又厚身,好食落肉質好嫩滑,鐵板嘅熱度令肉汁都鎖哂響入面,加芝士奶香同蒜蓉汁帶出牛肉既香味。我哋揀咗薯菜,有薯條,甘筍,西蘭花同洋蔥,同芝士一齊食,太香口邪惡,都唔理得咁多,食完做多d運動唯有。最後食埋甜品,飽到上心口。總括而言,呢度既熱溶芝士扒餐認真唔錯,鍾意食芝士嘅一定要黎試吓,芝士加上鐵板牛扒真係冇得輸。

煙三文魚牛油果水牛芝士沙律

牛油果軟殼蟹忌廉意粉

熱熔芝士紐西蘭牛柳

最後食埋甜品,飽到上心口。