2018-06-15 45 浏览
近排,母親大人非常忙碌,令我同細佬都冇住家飯食,甘就唯有趁呢個機會出街食飯喇!! 細佬帶我食好西,佢話同事介紹佢去食餐健康西餐。餐廳位於炮台山,地鐵站行過去都好快!! 菜單係由營養師親自設計,標明卡路里,感覺令人好安心,食幾多自己可以決定呢。餐廳裝修柔和,令人覺得好舒服,可以輕鬆用餐。同細路最好決定左叫兩個set dinner,食慢煮牛仔骨同紅蝦意大利麵。前菜係阿拉斯加蟹肉沙律,賣相好精緻好靚,上面有少許食用花瓣。蟹肉份量唔少,好好味!! 沙律有牛油果同青瓜,食落好清新。鮮茄薄荷湯有麵包伴上,麵包好鬆軟,點少少油醋已經好好味。鮮茄湯望落以為好濃厚好滯,但飲落係清清地,有濃郁蕃茄味,少少酸,好開胃!!!慢煮牛仔骨都幾大份,牛肉都幾淋,而且肉質都軟嫩,牛仔骨慢煮後再煎香,都幾惹味,牛仔骨好似只用鹽同胡椒調味,所以食落牛肉味比較濃郁,唔怕醬汁蓋過肉味!! 伴菜好多元化同色彩,蔬菜好新鮮鮮甜,細佬都話野菌都好好味!!!西班牙紅蝦意大利麵配龍蝦汁,紅蝦大大隻,煮到9成熟,所以蝦肉都保持肉質彈牙!!! 意大利麵索哂嘅龍蝦汁味,好香好濃郁,而且麵質都彈牙,好好味!!食完主菜,當然要上甜品喇!!! 焦
!! 細佬帶我食好西,佢話同事介紹佢去食餐健康西餐

餐廳位於炮台山,地鐵站行過去都好快!!

餐廳裝修柔和,令人覺得好舒服,可以輕鬆用餐。

前菜係阿拉斯加蟹肉沙律,賣相好精緻好靚

!!!

!!

食完主菜,當然要上甜品喇!!! 焦糖燉蛋賣相好吸引,匙羹敲落去,焦糖面如玻璃斷開,焦糖面薄而不痴牙,焦糖嘅crunchy加上嫩滑嘅燉蛋一齊食,口感好豐富
,而且味道唔太甜!!! 真係好滿足呀!!!
餐廳有營養師設計餐單,用上健康嘅食材,可以令客人唔怕肥都食到邪惡食物,真係值得一讚呀
!!!