2018-12-14
<那夜晚上,我們在天氣寒冷下享受熱呼呼的雞煲>天氣凍冰冰就梗係要食雞煲暖下身㗎喇😊😋😋天氣得13度,同朋友旺角行街,行到煙廠街見到呢一間餐廳幾特別有懷舊香港風就上咗去la,入到去有一種穿越時代嘅感覺, 餐廳係以舊式電影院同大排檔嘅場景做主題, 鋪頭裝修懷舊色彩味濃,有火水爐,舊式嘅酒樽,夜總會裝修等等。店員一見到我哋想去就主動介紹餐牌然後推車仔畀我哋揀配料。我哋揀咗個258個套餐可以任食牛肉同埋肥牛安格斯小扒,特別鍾意佢嘅色澤,牛肉味濃 切得好薄 又爽口, 而且佢哋啲牛係爽滑唔煙韌好易入口。提一提大家早訂位,就可以送一個花膠雞煲。 喺我哋等緊嘅同時,店員就送咗啲小食炸魚蛋同埋燒賣。雞煲上到嚟啦,份量好足,整體嘅醬料都好濃郁,花膠軟淋淋仲有豬皮爽口彈牙😋😋食雞煲點可以唔叫辣㗎,我哋叫咗個少辣,不過食食下都覺得有啲辣得滯好彩呢度嘅汽水係任飲㗎啫。食完雞煲店員就同我哋換鍋,我哋揀咗呢個王牌推介嘅沙嗲湯底,有大量嘅花生同埋葱,令到成個湯底嘅味道都好出。除咗食牛之外,仲有一個好豐富嘅海鮮拼盤,有海蝦,生蠔,青口,蜆,鯇魚片,墨魚滑。 個人特別鍾意生蠔同埋海蝦,因為佢哋真係好鮮甜。
行到煙廠街見到呢一間餐廳幾特別
有懷舊香港風就上咗去la,
店員一見到我哋想去就主動介紹餐牌然後推車仔畀我哋揀配料。
我哋揀咗個258個套餐
可以任食牛肉同埋肥牛安格斯小扒,
雞煲上到嚟啦,份量好足,
整體嘅醬料都好濃郁,花膠軟淋淋
仲有豬皮爽口彈牙😋😋
除咗食牛之外,仲有一個好豐富嘅海鮮拼盤,有海蝦,生蠔,青口,蜆,鯇魚片,墨魚滑。 個人特別鍾意生蠔同埋海蝦,因為佢哋真係好鮮甜。同埋好。大。隻。
係呢度蔬菜種類都算多,食得好開心唔使下下變咗食肉獸,都可以清淡一下。 仲有啲丸類芝士腸都係 好食嘅
食到最後大家都好飽,送咗個雜果涼粉紅豆冰可以解下腻好正呀