2021-07-27
第一次weekend去內部裝修,第二次weekdays dinner條龍長到轉左角落頭都仲有幾十人,趁請左上晝假做early bird去碰碰運,三顧草廬下終於成功,好感動喲~ 坐低左唔夠十分鐘都未夠十二點已經開始有人龍,實在太誇張!Order左招牌那個滷排骨便當$66,加$9升級試下南投炭焙烏龍奶茶。奶茶唔洗一陣就ready,個包裝超台超吸睛,走糖後烏龍味好出好清純,正~期待嘅滷排骨便當嚟啦!滷排骨成塊仲大過我隻手,好薄嘅一層粉包住排骨去微炸再滷,醬汁甜甜地超入味,而且排骨用料上乘,食落去好爽又唔癡牙!揭開滷排骨後,暗藏粉絲、玉子、椰菜、粟米同茹,玉子有驚喜超甜超好味!配菜下面再鋪咗一層薄薄嘅飯,唔好以為會食唔飽,當你K.O.左排骨再K.O.配菜之後其實已經飽左七八成,就算我前晚行完夜山未食早餐好肚餓都只係K.O.左一半飯😂真係好好味,係revisit精選,大推介!如果想食lunch又唔想排咁耐隊最好就早D嚟,當日食飽飽around一點離開時驚覺條龍已轉角~
南投炭焙烏龍奶茶
那個滷排骨便當