2019-11-11 47 浏览
今晚难得周末约到个朋友一齐食饭当然要精挑细选咁揾一间好味嘅餐厅同佢食啦。最近天气凉左好多,打边炉系最好不过。因为到一分钱一分货,任食火锅店同逐碟计嘅火锅店既味道系有不同,最后揾到呢间火锅店地点方面:位置非常方便,油麻地站A2出口一出行几分钟就到,非常易揾价钱:散叫既火锅店黎讲,价钱尚算合理,唔太贵店舖环境:店舖内环境非常清洁,而且又坐得舒服,系同朋友倾计吹水嘅好地方呢间唔同其他任食嘅火锅店有限时,够钟会赶你就走,绝对唔会,可以慢慢倾窗边有啲装饰好得意!食物方面:酱料款式选择非常多我哋叫咗沙嗲汤底,汤底非常够味,本身都有啲材料系汤底入面最值得推介既系爆芝响铃,芝士控既朋友一定钟意。浸汤几秒再放入口,非常入味,而且仲脆卜卜,唔会淋哂,里面仲有非常浓厚既芝士手打四宝丸,唔好睇个名咁普通,佢有别于其他既四宝丸,特别爽口弹牙,睇得出系非常用心制作,每粒都是用人手手打西班牙顶级黑豚肉,厚度非常适中,唔会太厚唔会太薄。脂肪分布比例都非常好,唔肥唔瘦。浸完个汤底仲非常入味,一个字,”正”!蜂巢豆腐,呢样系我朋友叫既,本身睇个名我唔知咩嚟,不过我信朋友嘅taste。原来黎到系”冰豆腐”。我今日先知佢有另
今晚难得周末约到个朋友一齐食饭

价钱:散叫既火锅店黎讲,价钱尚算合理,唔太贵

窗边有啲装饰好得意!

食物方面:酱料款式选择非常多

我哋叫咗沙嗲汤底,汤底非常够味,本身都有啲材料系汤底入面

蜂巢豆腐,呢样系我朋友叫既,本身睇个名我唔知咩嚟,不过我信朋友嘅taste。原来黎到系”冰豆腐”。我今日先知佢有另一个名。豆腐都非常入味,大大突显左汤底本身既味道

油麦菜,份量非常多,而且仲好新鲜好好味

总括而言,店舖食材质素非常好,环境又舒服,地点方便,价钱又合理。有机会一定会推介朋友再次品尝美食!
  • 自创爆芝响铃