2018-01-12
剛好是週末星期五晚上在尖咀買完東西, 又是在海港城附近, 去了更新後的"大食代",在電梯位開了土司工房, 整個角落都因為它光猛起來, 以前這角落位置只有用餐枱櫈,晚上9點後客少的日子, 看起來有點陰沉! 現在是活化了這角落位置, 講返食物, 這天要咗: 巴東牛肉$57套餐包熱飲, 呢個星架坡式巴東白牛肉顏色黑沉沉的似樣呀, 但食落無論個調味同口感都差好遠! 味道係辛辣味強但不香, 肉質太亁柴了, 旁邊放上甘筍做裝飾, 不過應該放青瓜片顏色會起d囉! 太座嘅娘惹米線$53 原來係撈米線嚟嘅, 唔係佢杯茶囉, 個汁有少少酸但主要係辣味行先, 其實隻蝦質地都唔差嘅, 但始終還是覺得這裡茶味最濃, 即使落咗練奶同花奶依然無法沖得走那份濃郁的茶香,因為現今大部份茶餐廳都未必自行拼配茶葉, 一來沒有空間二來沒有時間, 你可能覺得係籍口但也是一個解說!
你可能覺得係籍口但也是一個解說!