2021-11-08 78 浏览
見到網上有推文,加上openrice d食評都寫到到好似唔錯,馬上就book咗星期六12:30的brunch buffet~12:15到達餐廳門口,可能餐廳唔夠人手,門口一直冇人接待,本來都有一堆人喺門口等,見到一直冇人出嚟,有人好似book咗都唔再等,直接走人 12:25左右終於有人行出嚟,帶入座。職員服務都算唔錯,有禮貌,會跟單,不過喺門口等果陣見到大家都有d鼓譟。總體上菜速度有少少慢,最誇張喺個三色丼,隔離張檯明明畀我哋遲十分鐘落單,上得畀我哋快,見到人哋鮑魚都上埋,催單之後先有鮑魚上,半個鐘之後終於見到個丼。1️⃣主食三色丼同天婦羅蝦最出色。蝦大隻彈牙,新鮮炸起,好好食。而三色丼裡面的吞拿魚蓉加咗芝麻,提升香氣,應該叫少飯。最美味喺鮑魚,彈牙之餘味道啱好,可以食到鮑魚本身的鮮味而不會太鹹。2️⃣刺身還算新鮮,推薦甜蝦,鮮甜。第一次落單冇上鯛魚,加單都唔見有,追咗一次終於上嚟,食落好大泥味,好彩之前漏單。油甘魚有少少腥,三文魚還不錯。壽司可以忽略~3️⃣熟食方面,個人最中意雞翼,夠香口,夠入味。牛舌超厚一塊,食落有d似牛腩,燒得有少少干身。雞軟骨味道可以,但燒得太干啦。三文魚魚鰭超多油脂,香

,彈牙之餘味道啱好,可以食到鮑魚本身的鮮味而不會太鹹。

,食落有d似牛腩,燒得有少少干身。雞軟骨味道可以,但燒得太干啦。三文魚魚鰭超多油脂,香脆可口。至於其他食物就覺得麻麻了
4️⃣飲品方面推薦提子乳酸蘇打
2021-11-06