麵麵是一家我在旺角幾喜歡的麵店,作為一間樓上餐廳,環境幾舒適自然,木色和綠色植物予人一種放鬆的感覺。來的時候6點幾還未有很多人,7點多已滿座了。我最喜歡佢既花膠濃魚湯湯底,味道自然無味精。魚麵魚麵有兩款可以揀,魚麵較爽彈,70%是魚肉,而魚烏冬則煙韌,50%是魚肉,坊間少見。-有新湯底!甫坐下,店員便送上一小杯新推出的濃蝦湯湯底,好濃蝦味!-今次食左避風塘雞翼濃魚湯烏冬($75)有4大隻雞翼!外皮脆卜卜,有大量炸蒜係面,襯熱食最好食。魚之戀($72)有6款魚製品,包括魚蛋、魚片頭、魚皮餃等等。每款麵都附贈3款前菜,呢晚係柚子汁大根、甜蕃薯、和胡麻醬海苔,所以整體都幾豐富嫁。-另外點了兩款小食,流心蛋越南豆腐($30),流手蛋幾好食!豆腐上的醬類似泰式酸辣醬。上次食過佢既薯條覺得很不錯,今次又點左雙色芝士焗薯條($48),但唔知係咪我影相影耐左,芝士痴實哂d薯條,要扯番開,無上次淨薯條咁脆。-整體仍是很喜歡他的湯底、魚麵、和多變配搭豐富的餐牌!每次來也有驚喜。-飲品也一樣多選擇,有多款花茶呢!這款是薏米茶,店員還主動問要不要加水,讚!

我最喜歡佢既花膠濃魚湯湯底,味道自然無味精。