2021-07-08
喺元朗食咗間新開嘅日式餐廳,餐廳佈置好日本,而佢又有得食燒肉,令人我想起東京既六歌仙。本人最愛燒肉,雖然菜單嘅選擇非常多,但最後都係要開爐燒一燒!【豐森雜錦拼盤】$468燒肉拼盤相當豐富,同抵食,樣樣都有。包括日本鹿兒島和牛、澳洲和牛肉眼、美安格斯牛柳粒、極品牛肋條、美國安格斯牛小排、澳洲穀飼牛面肉、極品牛舌、西班牙豬助條、沖繩黑豚肉眼。日本鹿兒島和牛、澳洲和牛肉眼啲雪花好靚😍。除咗牛柳粒食落口有肉汁👍👍👍。另外除左不同醬汁提供點肉之外,有粉紅岩鹽、柚子鹽、黑椒提供。個人第一次試柚子鹽,出奇地搭😋【窩燒烏冬】$98食左咁多肉,點左窩燒烏冬,令自己冇咁罪惡感,有湯既感覺平衡返食左咁多肉😆【天婦羅軟殻蟹】$68食日本野真係忍不住要食炸物。既然叫得水產就試下佢炸軟殼蟹整體感覺不錯👍#hkfoodie #foodiehk #foodie#元朗美食
【豐森雜錦拼盤】$468
【窩燒烏冬】$98
【天婦羅軟殻蟹】$68
食日本野真係忍不住要食炸物。既然叫得水產就試下佢炸軟殼蟹
整體感覺不錯👍
#hkfoodie