2018-10-15
親愛嘅 龍城 冰室老闆, 你可否知道我在等你開張嗎。 淘大附近 有幾十間食肆, 可以話係應有盡有。但係就少咗一間平民百姓嘅茶餐廳冰室, 為咗等呢間茶餐廳冰室 開張 真係等到頸都長埋。茶餐廳 來說 他的面積算非常之十分大, 等於一間酒樓。 裝修 好有特色! 好似70年代但係有附魔登年代。 門口放住好多個菠蘿包, 一睇落去就知道係香港人嘅茶餐廳。menu上面可以為應有盡有魚蛋粉麵/ 早餐/ 午餐/ 晚餐/焗飯 /鐵板餐, 真係咩都有。 價錢仲好平民化添!港式茶餐廳, 點會少得 一杯新鮮滾熱辣嘅絲襪奶茶! 絕對係香港人精神 , 小港灣代表之所!大K 好唔容易先至 選擇 到美國西冷扒餐, 因為款式實在太多啦。 但係塊鏡美國西冷扒, 又送嘢飲又送餐湯 重要鐵板新鮮滾熱辣正常, 只係收88蚊! 老闆會唔會蝕本㗎。另外加八蚊仲要可以要有個 奶油豬, 唔使考慮 , 夥記加單!上到枱, 大大塊嘅美國西冷扒 放喺面前真係好吸引呀! 七成熟 切開佢 新鮮嘅肉質剛剛好咁樣諗出嚟。 好啦我唔講咁多喇。