2021-10-10 122 浏览
慶祝朋友生日,結果就來到蟲二來到餐廳,發現佢都幾大,環境優美,餐廳用餐位置由一個空中花園分開左兩邊,可惜用餐當日有點毛毛雨,否則空中花園相信都會用作用餐位置。海苔薯條:有驚喜,原來除左薯條,仲有蕃薯條,蕃薯條好甜,好味檸檬花蜜炸雞槌:炸得香脆,花蜜味突出,份量適中蛋黄醬烤魚餅:意想不到的好味,蛋黃醬同魚餅好夾,魚餅爽口彈牙,比我想像中好味烤芝士漢堡扒伴海苔肉鬆:呢個係一汁三食,佢提供左個茶可作泡飯、加蛋攪拌,最作個湯,不過可惜佢同主菜好似無太大關聯,不過都係好食的。漢堡扒厚實,肉質鮮嫩,有入口即溶的感覺惱春風:聽個名好特別,係冷泡普洱苺茶+粉紅玫瑰酒+鮮橙汁的cocktail,飲落口,苺味重,無乜酒味,好易入口。 桂花麻糬傅統班戟:班戟鬆軟,有蛋香,有桂花蜜味,食到中間終於搵到佢啲麻糬粒粒,口感煙靭,食落好有層次。總結:環境不俗,適合打卡之餘又好食,不過金錢當然都要付出多點點,一分錢,一分貨嘛
慶祝朋友生日,結果就來到蟲二

檸檬花蜜炸雞槌:炸得香脆,花蜜味突出,份量適中

2021-10-03
庆祝纪念