2017-03-28
難得假期全家人放假,就約埋班親戚朋友聚下燒下野食,知道附近開左間新既燒烤場就黎試下.本來對BBQ都唔太大好感,覺得之前去大埔個啲都好污糟而且又走唔方便,次次都要搭的士,見近近地就試下.大概5點半我地就去到一入到個場環境唔錯,望落都幾大,之後就有個收銀姐姐示意我地要入場前先買飛仲可以自己簡坐既位置,態度都幾NICE,到坐低左之後等左一陣就有個UNCLE過黎幫我地開爐,雖然見到都有其他人岩岩到都要開爐,但整個過程都幾快.....姨媽仲租左副麻雀打,都係$100,打到尾可以過晒手癮!之後拎野食唔知夾野食個個人去左邊,要通知隔離收銀姐姐幫手叫人夾野食,不過野食比我預期中多,雞翼都有三款簡,收銀個姐姐仲叫我地要試下新出個個五花腩生菜包,屋企人有個係食素既,蔬菜方面都有7-8款,建議可以加多幾款方便素食人仕.覺得不錯既係場內有4個攤位遊戲同千秋,啲表妹燒完都可以去玩下,10蚊次又有獎品都幾好,小朋友都無咁悶,而且空地位置都大,小朋友可以周圍走!到就快4個鍾既時候有個姐姐過黎提示我地時間差不多,不過都比我地可以繼續坐,只係唔可以再拎野食大概10點左右我地就走啦,整體黎講都幾滿意,會再黎過,臨走見到佢
大概10點左右我地就走啦,整體黎講都幾滿意,會再黎過,臨走見到佢地有個VIP房,下次都想同班朋友黎試下