2020-06-25
今次黎到葵芳新都會既mr steak試佢既半自助晚餐,同屋企人預早慶祝父親節,揀度到其中一個原因係貪佢既食用時間都算長,book左6點半開始,可以坐到9點幾。令我驚喜既係呢到既沙津吧相當不錯,甚至比主餐更出色。除左有各款不同款式既沙津,仲有煙三文魚等等,同埋甜品方面都有唔少種類,有一般嘅cheese cake同麵包布甸等等,令我出奇嘅係竟然有豆腐花。講咗咁多沙律吧,主菜方面我就叫左精選烤肉盤set,有羊鞍、牛扒、春雞、肉腸同薯蓉。各樣肉方面其實都中規中矩,相對沙律吧唔算太有特別,反而係薯蓉做得幾出色。 成個用餐環境其實都幾舒適,唯獨有點美中不足嘅係餐飲方面,印餐牌上係寫咗有特選飲品,正當我同屋企人喺度諗緊個杯可以叫咩嘅時候,原來店員已經係神不知鬼不覺嘅時候將個杯特飲放咗喺我哋枱面,而叫餐途中冇問過我哋飲咩,我哋仲以為嗰杯係普通嘅餐茶,追問店員之下先知道嗰杯原來係果茶,仲要冇得選擇凍定熱,分量亦唔見得多。總括來講,以西式半自助晚餐來說價錢唔算十分昂貴,但質素亦唔見十分好,質素算係中規中矩,係環境上唔錯,幾適合同朋友或者屋企人坐低慢慢食談天說地。