2022-07-26 94 浏览
疫情下的假期,不外乎搵地方食好西,或者去下郊區伸展下。/位於西貢白沙灣嘅八古咖啡廳就啱曬放假去🌞,cafe地點離西貢市中心10分鐘車程,係The pier酒店附近,都算係隱世Cafe😂😂,就算假期都唔會超級多人,而佢樓上就係做Spa嘅地方,可以揼下骨relax下🫶🏻。另外,餐廳嘅外牆油成磚紅色,影相睇落唔似香港,有去旅行嘅感覺😂😂/食物方面,比我想像中簡單,主要係麵包,蛋糕和少少輕食,牛角包食落酥脆,入面係伯爵茶忌廉餡,都幾有驚喜😋😋。跟餐嘅綠茶都清香,啱晒食完牛角包用嚟解膩🤣🤣。/總括,Cafe外表靚靚,適合打卡,如果去開白沙灣或者去西貢Staycation ,都可以過嚟呢一邊,但如果專程為嘢食而去,西貢市中心就有更多其他選擇😆😆
疫情下的假期,不外乎搵地方食好西,或者去下郊區伸展下。