2025-05-12
旺角最近新開左間達摩主題餐廳,之前已經bookmarks左要黎打卡!一入門口就有隻巨型達摩公仔,仲有櫻花裝飾,成個環境都好和風🌸▪️達摩天丼$198睇到呢個天丼真係心心眼😍有炸龍蝦、帶子同滿滿吞拿魚蓉,賣相已經非常吸引。龍蝦鮮味厚肉,外層係吉列炸衣,火炙帶子刺身厚肉,飯底以飯素撈勻,味道濃而香口,成個飯都好高級~▪️澳洲M5和牛西冷$188鐵板牛西冷自己燒,口感嫩滑多汁,有齊燒肉汁、黑胡椒同岩鹽可以自行調味,配上飯素飯,豐富又滿足▪️芝士吉列豬扒配烏冬$98另一個主食就揀左烏冬,芝士豬扒一開二,入面芝士醬做到流心效果,外層炸得幾鬆脆。烏冬偏幼細,幾滑▪️招牌巨根玉子燒$108玉子燒長長一條,蛋卷好軟滑,可以揀焦糖/明太子/芝士海苔,我就試左明太子,帶點辛辣味道▪️伯爵茶布丁$38帶淡伯爵茶香氣,蛋味幾濃,口感彈滑,偏甜臨走仲可以係門口畫達摩眼許願,畫左眼,願望成功後一年後會再番黎畫右眼!!
▪️達摩天丼$198
▪️芝士吉列豬扒配烏冬$98
▪️招牌巨根玉子燒$108
招牌巨根玉子燒
▪️伯爵茶布丁$38
帶淡伯爵茶香氣,蛋味幾濃,口感彈滑,偏甜