小火山 (已結業)

The Volcano
每次睇泰剧见到Fotfot系到食烧猪肉真系好吸引🇹🇭 呢间餐厅系全港可以食泰猪锅既地方好特别🌍环境方面好似搭成一个个木制小屋咁🪵加上有Live Band 表演🎤感觉好似去左泰国夜市咁好气氛❤️‍🔥 食物质素够高又好Vibe岩晒钟意泰国野又想试下新款式🗺️⭐️ 泰式猪梅花肉片 🥓梅花肉片肉质嫩滑😋轻轻系烤过上面烤熟就得出香甜焦香既效果🔥 配上四种自家泰式沾酱🌶️ 特别喜欢甜鸡沾酱口味好地道 提升了猪肉既鲜度🥘⭐️ 小火山经典泰猪锅拼盘 🍱一次过食到四款高质嘅猪肉Cut🤤 有肉眼梅花肉同猪颈肉等等😚 肉质各有不同由嫩滑到爽口🤪配上两款火锅汤底分别系香茅椰汁鸡汤同埋小火山牛骨船汤🍲 两款都超级地道同索晒入味❤️ 再加上蔬菜同埋金边粉越煮越入味🥬 椰汁鸡汤就比较清甜带点香茅香气🍀 船汤就够晒道地🚢⭐️ 小火山三味刺身一口杯盛合 🍣有生虾三文鱼同埋宫城县生蚝🦪肉质新鲜得黎泰式酱汁调味带酸辣 🍊 令到海鲜唔会太单调⭐️ 炸虾片配冬荫蛋黄酱 🍘虾片香脆得黎蛋黄酱系画龙点睛嘅效果🍳 惹味得黎好温和🤩 食到我不停要添酱😅⭐️ 勿跑扮 🥥⭐️ 十八碌扮 🍍分别系菠萝同埋椰子沙冰🍧两款都好消暑解渴够夏日感觉🏖️ 特别喜欢菠萝口味
⭐️ 泰式猪梅花肉片 🥓
⭐️ 炸虾片配冬荫蛋黄酱 🍘
勿跑扮
⭐️ 勿跑扮 🥥
⭐️ 十八碌扮 🍍
分别系菠萝同埋椰子沙冰🍧两款都好消暑解渴够夏日感觉🏖️ 特别喜欢菠萝口味比较清甜甜度好自然💛
蝶豆花芒果糯米饭
⭐️ 蝶豆花芒果糯米饭 🥭
一口一件比例岩岩好☺️芒果椰汁同糯米饭嘅比例同甜度好Perfect🤍
小火山经典泰猪锅拼盘
蔬菜