2019-10-23 27 浏览
Lift門一打開,馬上見到好有台式風味嘅天燈裝飾🥰食火鍋最開心梗係一班人一齊食,可以叫多幾款野食,食多啲唔同花款🥳今次我地一行4人,真係叫到成枱都係😅😅餐調味料有好多種類,除左有一般醬油、指天椒、香蔥、芫茜、炸蒜外,仲有秘製沙茶醬,味道比一般香,而且仲有好特別嘅香醋同蒜水。香醋可以消膩,啱晒用黎減輕食火鍋時啖啖肉嘅油膩感。至於蒜水真係好特別,我第一次見到咁嘅火鍋調味料,而且比蒜粒方便又香😍甜不辣有淡淡嘅魚嘅味道,但有點兒糯米的口感,好味。尤期點埋泰式辣醬,更加惹味夜市炸臭豆腐台灣臭豆腐出名,相信我唔使多介紹。我個人就好鐘意呢款小食,餐廳新鮮炸起、熱辣辣、好好味,不過會較飽肚,如果一人一件份量就剛剛好,因為食埋第左2件后會有點膩😂酸菜白肉鍋醃製后嘅大白菜酸酸地好開胃,配埋極品豬肉花腩,又入味又爽口,當中仲有少量寬粉條,由於寬粉條主要由紅薯製成,較健康,煮熟后顏色透明、口感爽滑,因不易煮爛所以火鍋食最啱👍🏻安格斯雪花肥牛牛肉味香,脂肪紋理好靚🤩極品黑毛豬梅肉黑毛豬肉味香得黎,口感爽滑、有𡁻頭😋墨魚丸 (4粒)爽口彈牙,墨魚味頗香香菇貢丸 (4粒)香菇味濃,肉丸肉味香響鈴卷 (4條)響鈴豆味
Lift門一打開,馬上見到好有台式風味嘅天燈裝飾🥰

今次我地一行4人,真係叫到成枱都係😅😅

甜不辣

夜市炸臭豆腐

酸菜白肉鍋

安格斯雪花肥牛
牛肉味香,脂肪紋理好靚🤩

極品黑毛豬梅肉
黑毛豬肉味香得黎,口感爽滑、有𡁻頭😋

墨魚丸 (4粒)
爽口彈牙,墨魚味頗香

香菇貢丸 (4粒)
香菇味濃,肉丸肉味香

響鈴卷 (4條)
響鈴豆味濃沃,不過很飽肚,但又忍唔住再食😂😂

咸蛋炸魚皮
炸魚皮好香脆、咸蛋份量好多,好惹味,Yummy😋😋😋

蕃薯苗,高山娃娃菜
新鮮,最啱平衡下肉食嘅火鍋

寬粉條
好味,所以encore,再食到最后就后悔了,因為食唔晒😔

烏冬
烏冬彈牙,正👍🏻

烏梅汁
烏梅汁味濃,同火鍋最夾,可以消濟解渴😙

杭菊露
杭菊露,味道清香,可以清熱,唔怕食火鍋而上火🤗

今餐我地都食到滿載而歸,差啲行唔郁🤗🤗🤗
2019-10-16