黎到東薈城搵食,見到有新開既茶木,就黎試下,一等就等左45分鐘。入坐後即係叫野食: 焦糖芋圓奶茶 - 甜味適中,芋圓好煙軔但茶味淡紅燒牛肉麵 - 味道偏咸,有好多我喜愛既芫茜,蘿白鮮甜,麵亦好彈牙,牛肉肉質鮮嫰酥脆大花枝 - 賣相一流,但只係微暖,味道大打折扣。食食下仲竟然食到一舊豬骨,因為有脆漿包住無為意,以為係軟既花枝,大力咬左落去,此刻牙都想碎,仲好痛添。真係不能願諒既過失,廚房是是但但,認真少少去做,都唔會將啲食物混淆啦。蚵嗲肉碎泡飯 - 一上枱就好香,仲有好多芫茜,知道生芫茜多菌,即係浸熟啲芫茜先食。一入口,啲呵仔有啲臭,好唔新鮮。湯底亦偏咸。食食下一陣刺痛,有野插到牙肉,即係拔出黎,嘩,係一個蟹鉗仔,仲要帶刺!!!! 大概蝦米既size,好尖,插入牙肉就受傷流血,如果卡在喉嚨,後果會有幾嚴重? 食個泡飯,冇諗到會有硬物,仲要咁尖,點解可以咁離譜。本來諗住食完主食再叫甜品,但牙真係好痛,已再冇心情了。未返到屋企已經好口渴,感覺好似食左大量味精。大概十一點就開始肚瀉,瀉足一個晚上。呢間舖,係我遇到最差既食肆!!! 仲話集團經營,啲質量都未控制到。 食餐晚飯食到又牙痛又受傷又肚痛

焦糖芋圓奶茶 - 甜味適中,芋圓好煙軔但茶味淡
好離譜
。湯底亦偏咸。食食下一陣刺痛,有野插到牙肉
本來諗住食完主食再叫甜品,但牙真係好痛,已再冇心情了。

食餐晚飯食到又牙痛又受傷又肚痛,不是差,是最差!!!
2016-11-05